institut d'oftalmologia a Barcelona

Degeneració macular a Barcelona

Al nostre centre de Barcelona t´esperen les últimes tecnologies pel tractament de la degeneració macular

La degeneració macular associada a l'edat (DMAE) és la causa més freqüent de disminució severa de la visió al món occidental. A Espanya, el percentatge de persones majors de 65 anys que la pateixen és del 13%.

La degeneració macular associada a l'edat és una malaltia de l'ull ocasionada per degeneració o deteriorament de la màcula. La màcula és una capa groguenca de teixit sensible a la llum que es troba a la part posterior de l'ull, al centre de la retina. Aquesta àrea proporciona l'agudesa visual, la que permet a l'ull percebre detalls fins i petits. Quan la màcula no funciona correctament, les àrees del centre del camp visual comencen a perdre nitidesa, tornant-se tèrboles, borroses.

A l´Institut de Cirurgia Oftalmològica Dr. Ortiz estem especialitzats en el tractament de la degeneració macular a Barcelona. Consulteu-nos sense compromís.

 

Tipus de DMAE

  •  Seca o atròfica. Constitueix el 85% de tots els casos de DMAE. Presenta una evolució lenta al llarg del temps (anys). S'associa amb petits dipòsits grocs a la màcula que es diuen druses.
  •  Humida o exsudativa. És la menys comuna i la més agressiva. Es caracteritza per presentar una formació de vasos sanguinis de nova aparició que creixen sota de la màcula. Aquests gots formen l'anomenada membrana neovascular. La seva evolució és ràpida (dies/setmanes) i compromet severament la visió central.

 

Factors de risc

El tabaquisme, l'edat avançada, antecedents familiars de DMAE i un alt nivell de colesterol a la sang són els principals factors de risc per desenvolupar la DMAE.

És de molta ajuda que el pacient conegui els símptomes d'alarma pels quals ha d'acudir al servei d'urgències:

  • Disminució de visió.
  • Ondulació de les línies rectes.
  • Presència d'una taca central.

 

Diagnòstic de la degeneració macular

  • Mesura de l'agudesa visual.
  • Exploració completa oftalmològica, prestant especial atenció a l'estat de la màcula.
  •  Angiografia fluoresceïnica. És una prova complementària d'especial rellevància al diagnòstic de les membranes neovasculars al context de la DMAE exsudativa.
  • Tomografia de coherència òptica. És un test complementari fonamental al diagnòstic i seguiment dels pacients amb DMAE exsudativa.

 

Tractament de la degeneració macular

Actualment disposem d'injeccions intravítries de factors antiangiogènics.

La introducció de Ranibizumab (Lucentis®), Aflibercept (Eylea) i Bevacizumab (Avastin ©) han suposat un veritable avenç en aquest camp ja que aconseguim millors resultats visuals els que amb cap altre tractament. Actualment el 70% dels pacients tractats aconsegueixen no perdre visió a l'any de tractament.

 

DR. CARLOS ORTIZ

  C/ Diputación, 238 5º 6ª,
Barcelona, 08007, (Barcelona)

  93 488 01 79

  93 487 48 70

institut d'oftalmologia a Barcelona