institut d'oftalmologia a Barcelona

Edema cornial a Barcelona

A la nostra clínica oftalmològica a Barcelona tractem l'edema cornial

Quan fallen els mecanismes que controlen la hidratació de la còrnia es produeix l´ edema cornial, que clínicament respon a una alteració de l'epiteli (edema circumscrit) o de l'endoteli (edema difús).

La clínica varia segons la capa afectada:

  • Epiteli. La còrnia apareix desllustrada, hi ha pèrdua de la transparència amb possibilitat de formació de vesícules o vacúols subepitelials, fins a arribar al quadre de queratopatia bullosa.
  • Estroma. Còrnia de coloració blanca grisenca amb formació d'estries radials.
  • Endotelio. Formació de petites gotes que donen un aspecte biomicroscòpic de "rosada endotelial" o precipitats endotelials.

 

La simptomatologia pot anar des de molèsties oculars poc precises, fins dolor molt intens, especialment quan es trenquen les vesícules deixant exposades a l'exterior les terminacions nervioses sensitives. Existeix fotofòbia (molèsties amb la llum) en major o menor intensitat, sensació de cos estrany, envermelliment ocular, molèsties oculars i dolor intermitent. Freqüentment es deu a traumatismes per cossos estranys, radiacions, processos inflamatoris o lents de contacte.

A l´Institut de Cirurgia Oftalmològica Dr. Ortiz som especialistes en el tractament de l´edema cornial a Barcelona. Truca´ns i demana cita per la teva consulta.

DR. CARLOS ORTIZ

  C/ Diputación, 238 5º 6ª,
Barcelona, 08007, (Barcelona)

  93 488 01 79

  93 487 48 70

institut d'oftalmologia a Barcelona